În curând vei afla mai multe de pe blog!

Programul de Internship la Camera Deputaților își propune să familiarizeze tinerii cu procedurile care susțin procesul legislativ și tot ce presupune activitatea unui Parlament. Cui se adresează? Tuturor tinerilor studenți sau absolvenți din domenii diverse, care sunt interesați de administrația publică centrală.

Ne bazăm pe feedback-ul internilor edițiilor anterioare pentru a îmbunătăți constant activitatea desfășurată în cadrul programului. Tocmai de aceea, a doua ediție din acest an aduce modificări procesului de selecție. Ce este diferit? Specializarea. Formularul de candidatură oferă posibilitatea selectării unei singure structuri de practică și a susținerii interviului doar cu persoanele în subordinea cărora internul își va desfășura practica. În felul acesta vom restrânge aria de posibilități a candidaților, dar suntem siguri că oferim viitorilor interni o experință de învățare și valorificarea potențialului sau a cunoștințelor.

DSC_1848
DSC_8656

Ce vei face pe parcursul celor două luni?

Programul de lucru al internilor e flexibil și ținem cont de faptul că Internshipul se desfășoară în timpului anului universitar. Cu toate acestea, sunt necesare cel puțin 20 de ore de prezență în fiecare săptămână, indiferent de cum alegi să le efectuezi. Este important să cunoașteți dinainte de a aplica programul legislativului, pentru că majoritatea structurilor au activitate intensă în acele zile. Spre exemplu, dacă ești student la Facultatea de Drept și vrei să faci practică în cadrul Direcției pentru organizarea lucrărilor în plen, dar îți este imposibil să ajungi în zilele de marți la Camera Deputaților, ai cam pierdut toată distracția! Documentați-vă cu atenție cu privire la atribuțiile fiecărei structuri, studiați calendarul sesiunii trecute și luați decizia în cunoștință de cauză. Nu toate structurile sunt direct influențate de datele ședințelor de plen sau de Birou Permanent, dar e bine să va familiarizați cu programul nostru. 

Ne-am propus ca, pe lângă activitățile specifice structurii, să desfășurăm și traininguri sau sesiuni de întrebări pentru întregul grup de interni. Despre aceste proiecte vei afla mai multe detalii după ce vei fi admis în cadrul Internshipului.

Cum vom comunica?

Este important să știți că principalele căi de comunicare vor fi Gmail și Facebook. În primă fază, pentru a aplica, nu este necesar să aveți cont de gmail, dar dacă veți fi acceptați, vom folosi intens instrumentele de lucru furnizate de Google. Pentru a putea preveni erori de transmitere a informațiilor, sunteti rugați să asociați contului de email numele voastre reale. Dacă aveți un cont de gmail, dar numele asociat nu este cel real, puteți schimba opțiunea din Gmail - Setări - Conturi și importare - Trimite ca.

Exemplu: Trimite ca: Ion Popescu < ionpopescu.1999@gmail.com >