Numele meu este Franciska Herscovici şi sunt în primul an de master la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, specializarea Diplomaţie şi Negocieri Internaţionale.
Îmi doream foarte mult să particip la un internship iar datorită minunatului facebook am aflat chiar pe ultima sută de metri despre “Internship-ul la Camera Deputaţilor”. Am aplicat online, am completat un formular, care deşi avea un număr mare de pagini, nu m-a descurajat!
franciska
Am aşteptat cu nerăbdare rezultatul, care s-a dovedit a fi unul pozitiv,
şi iată-mă aici, cu dorinţa de a împărtăşi această bucurie cu voi… viitori interni!
Pentru mine, prima experienţă a primei săptămâni, a fost de neuitat. Pe lângă faptul că am avut oportunitatea să admir de aproape Palatul Parlamentului şi să îmi cunosc colegii, cât şi trainerii cu care voi interacţiona, am fost plăcut impresionată de discursul lui Helstern Francisc Adrian, care a folosit cuvinte aparent simple dar care au avut un mare impact asupra noastră, deoarece ne-a făcut să întelegem care este locul fiecăruia în acest internship. Ce trebuie să facem şi ce nu trebuie să facem!

Pe durata a două săptămâni, la iniţiativa departamentului legislativ am participat la un training susţinut de Florin Priboi – expert parlamentar.
De la cusrul lui am conştientizat că lucrul în echipă este foarte important şi, deşi nu toţi coechipierii aveau cunoştiinţe în domeniul legislativ, s-au descurcat cu brio la activităţile pe grupe. Grupa mea chiar a interacţionat şi a câştigat.
Cu privire la departamentul din care fac parte, mă simt norocoasă să fiu îndrumată de către coordonatorul nostru, Liliana Manolache. O persoană caldă dar şi puţin exigentă din punct de vedere profesional, care are abilitatea de a ne determina să ne facem datoria aşa cum trebuie şi mai mult de atât, oricând apelam la ajutorul ei, este omniprezentă.

Echipa din care eu fac parte este formată din şapte persoane minunate şi mărinimoase. Cu drag mă trezesc dis-de-dimineaţă ca să îi întâlnesc!
De obicei mă întâlnesc la filtru cu Diana, colega mea cu care m-am împrietenit din prima clipă, la interviu. Ea este cea care ne mobilizează pe toţi. În drumul nostru spre lifturi îl întâlnim pe Ştefan, catalogat ca fiind un “om ce spune lucrurilor pe nume”, ca apoi să urcăm la birou unde ne întâmpină colegul nostru Dragoş, cel care ţine de “eticheta cancelariei” şi care ne trage de mâneca prieteneşte de câte ori facem câte o greşeală sau câte o poză nevinovată pe holurile palatului. Când am o mică problemă legată de pc pot apela la colegul Vlad dar şi la Raul. Iar când, în sfârşit se face ora prânzului, ne îndreptăm cu toţii spre salonul Rustic, unde Andrei, colegul nostru de echipă, ne sugerează ce meniu să alegem, el considerându-se un gurmand.
În concluzie, mă simt onorată să particip la acest internship deoarece am acumulat informaţii noi, care sper că pe viitor să mă ajute!