Bună dragilor,
diana-foto-articol-2
Numele meu este Diana şi astăzi o să vă împărtăşesc experienţa mea ca intern la Cancelaria Preşedintelui Camerei Deputaţilor, dintr-o perspectivă personală, informală şi suficient de subiectivă cât să vă doriţi să vă regăsiţi şi voi cândva în ea.

Acum fix două luni de zile am aflat despre acest program de Internship. De unde? De pe o pagină de facebook, evident! precum au aflat, probabil, majoritatea actualilor mei colegi interni. A fost un anunţ care, pe de o parte m-a atras, iar pe de alta parte m-a convins că e timpul să încep să îmi pun nişte întrebări, dacă ceea ce fac în momentul de faţă este suficient, având în vedere schimbarea pe care îmi doresc să o văd în această ţară şi mai ales în rândul tinerilor care o populează.

Am aplicat la acest internship în ultima zi programată, cu o ora înainte de închiderea procesului de selecţie. Nu pentru ca nu aş fi crezut în şansa mea, ci mai degrabă pentru că nu credeam îndeajuns de mult în transparenţa procesului de selecţie propriu-zis. Iniţiativa legislativă propusă, compusă din cuvinte pompoase şi care trebuia să meargă “direct la ţintă”, a vizat domeniul educaţiei, fiind în concordanţă cu activitatea mea profesională din ultimii 3 ani de zile.

Interviul a decurs mai mult decât firesc, iar oamenii de pe cealaltă parte a mesei, din enigmaticul Salon Spaniol, s-au dovedit a fi prietenii noştri, pregătiţi să ne răspundă la toate întrebările, cu o vorbă bună pentru fiecare şi cu multe sfaturi, nicidecum vreun inamic venit acolo să ne arate că încă mai avem foarte multe de învăţat până când vom avea prilejul să stăm şi noi “de cealaltă parte a mesei”.

La 7 zile de la această frumoasă experienţă am primit mailul mult aşteptat. “Felicitări! Ai fost selectat în echipa de interni a Camerei Deputaţilor.” Acela a fost momentul când am ştiut. Am ştiut că mi s-a acordat o oportunitate unică şi că voi profita la maxim de ea! A fost începutul unei poveşti frumoase de prietenie, muncă în echipă, provocări, iniţiative, creativitate şi dezvoltare personală, care continuă şi astăzi! Şi vă promit că vă voi povesti mai multe despre această experienţă în articolele ce urmează.

Aşa că dragilor, dacă veţi vedea şi voi vreodată acel anunţ pe facebook, să vă aduceţi aminte că poate fi ziua în care aţi decis că doriţi să fiţi schimbarea pe care vă aşteptaţi să o vedeţi în lume!

Cu drag, Diana Andreoiu-Bîşu